Stichting beeldwetenschappen


 

 Het ISF werdt in 1992 opgericht door Joel Silver en Joe kane. En heeft 4 rollen in de industrie.  

 

  1. Samenwerken met televisiefabrikanten over productontwikkeling. Bijvoorbeeld de ISF interface(ISF dag en nachtinstelling) die je in verschillende schermen tegenkomt, zoals Pioneer en Lg. Maar ook samenwerking met bekende merken zoals Panasonic, Bose, Philips, Runco, Hitachi, Sencore en Barco.
  2. Het uitgeven van ISF licensing. Dit wil zeggen dat er licenties worden uitgegeven aan producten die volgens het ISF aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Een paar voorbeelden zijn Krell, Monster, Lg, Optoma, Stewart, Benq, Lumagen, Epson, Jvc en vele anderen.
  3. Het trainen van dealers op de winkelvloer. Het opleiden van verkopend personeel over hoe een display juist ingesteld moet worden. Deze kennis kan dan weer overgedragen worden aan de klanten.
  4. Het onderwerp bespreken in de media. Het ISF publiceert verschillende artikelen over het onderwerp in diverse vakbladen zoals Home theater, audio video interiors, stereophile's guide to home theater en robb report. 

 

 

 

 

 

Doelstellingen van ISF educatie zijn: 

 

 

  1. Display specificaties vaststellen.
  2. Het bespreken van de keuze tussen bijvoorbeeld CRT, LCD of DLP.
  3. Het bespreken van opties om het inkomende signaal zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. En het effect wat omgevingslicht heeft op het eindresultaat.
  4. Het bestuderen van externe signaal verwerking. Zoals scalers, processors en line doublers.
  5. Het demonstreren en uitleggen van calibratie procedures.
  6. Het belang van periodiek onderhoud onderzoeken.
  7. Onderzoek plegen wat de requirements zijn voor andere typen displays zoals computerschermen.
  8. Ondersteuning bieden aan ISF gecertificeerde dealers, die beelden van hoge kwaliteit aan de consumentenindustrie leveren.
  9. Dealers helpen bij het promoten van high definition video.