Waarom is mijn televisie niet goed ingesteld?

 

 

Televisie's die men tegenwoordig in de winkel tegenkomt zijn in staat prachtige beelden weer te geven, maar slagen hier door een matige afstelling helaas niet in. Dit omdat televisiefabrikanten hun producten in een winkelomgeving willen verkopen, die veel lichter is dan uw huiskamer. potentiele klanten die moeten kiezen uit tientallen schermen zullen in een helder verlichte ruimte vaak kiezen voor het beeld dat het meest opvalt door aggressieve verscherping, kleur en contrast. Maar het beeld dat het meest opvalt in een lichte omgeving is niet per definitie het mooiste. Het tegengestelde is zelfs waar.

 

De situatie in Uw huiskamer vraagt om een heel andere benadering. Waneer U een scherm aanschaft en dan thuis eens op uw gemak gaat kijken valt het U waarschijnlijk wel op dat het beeld helemaal niet zo mooi is als u eigenlijk dacht, het is wat fel en hard en het ziet er allemaal wat gemaakt uit. De reden hiervan is simpel, de lichtsituatie is veranderd en U neemt nu de tijd om het beeld eens echt  te bestuderen. 

 

Dan hoort men van het "ISF" en "calibreren" en gaat men beseffen dat er mischien wel veel te verbeteren valt aan het weergegeven beeld. Zijn de kleuren juist?, staat het contrast te hoog of te laag?, of de helderheid?. Heb ik detailverlies in het donker of het licht?.

 

Door alle aspecten van het beeld eens onder de loep te nemen en nauwkeurig af te stellen, komt er een beeld tevoorschijn dat rustig en natuurlijk is, en vol details zit. Precies zoals de film in hollywood is opgenomen, volgens de visie van de filmmaker.

 

 

 

 

 

De belangrijkste doelstellingen van een ISF calibratie: 

 

 

  1. Aanpassing van het beeld aan uw kijkomgeving.
  2. Het behalen van de juiste kleurstelling/kleurverzadiging.
  3. De kleurtemperatuur op de juiste waarde instellen.
  4. Het behalen van maximaal detail in zowel de donkere als de lichte delen van het beeld(het tegengaan van clipping en/of blackcrush).
  5. Zo veel mogelijk diepte in het beeld verkrijgen, voor een zoveel mogelijk 3 dimensionale kijkervaring.
  6. Het tegengaan van artifacts zoals red push, edge enhancement, halo's etc.
  7. De geometrie van het beeld zo correct mogelijk krijgen.
  8. Afstemming op uw dvd/hd-dvd/blu-ray speler, door middel van het juist instellen van uw randapparatuur en televisie.